Danmark har de seneste år oplevet perioder med intensiv nedbør, hvilket skaber udfordringer både i by og land. Samtidig er Danmark et lille land, hvor der er kamp om pladsen til mange forskellige interesser, der ofte ikke involverer parkering af store vandmasser. Der er et behov for at afsøge mulighederne og barriererne, både de tekniske, juridiske og planmæssige, for at vandet kan få lov at flyde mere frit.
Odense Kommune, VandCenter Syd, Arkitektskolen Aarhus, GEUS, Akademisk Arkitektforeningen og Advokatsamfundet er gået sammen om et projekt med arbejdstitlen Vandets veje – finansieret af Dreyers Fond. Vandets veje skal afsøge mulighederne for at indføre en mere naturbaseret tilgang til vandhåndtering i Danmark – og komme med forslag til revision af de juridiske og forvaltningsmæssige rammer, der kan muliggøre omstillingen til en mere helhedsorienteret tilgang.
Hør projektchef i VSC, Uffe Lindeberg Gangelhof, og projektleder arkitekt, Boris Brorman Jensen, fortælle mere om samarbejdsprojektet og arbejdet med at formulere afsættet for et nyt lovkompleks på området.
Webinaret her er 1. del af en serie hvor vi sætter fokus på indretningen vores samfund i relation til kapaciteten at håndtere fremtidens nedbør. Efter sommerferien følges op med en workshop om udfordringer og løsningsmuligheder, når der planlægges større helhedsorienterede klimatilpasningsprojekter.
Agnethe Nøhr Hansen fra Fredensborg Kommune er vært på dette arrangement.