- At blive klogere på den nyeste forskning om klimatilpasning og sætte denne denne i spil i DNNK
- At styrke netværk og koordinering om forskning og vidensudvikling
- At skabe grundlag for synergi og samarbejde og evt. udvikling af ansøgninger om midler
Vi vil foreløbig prøve os frem med to årlige møder, hvoraf det ene er for forskerne alene – og det andet, hvor vi præsenterer udvalgt forskning, er åbent for DNNK’s medlemmer.
I år vil vi gerne koble forskermøderne til arbejdet om fremtiden og klimatilpasning – et tema fra bestyrelsens strategiarbejde, der skal foldes ud i 2024.
Det første forskermøde skal bidrage til at forberede dette ved, at vi i fællesskab kortlægger og formulerer problemstillinger og muligheder for fremtidens klimatilpasning ud fra de forskningsområder, vi hver især arbejder med.
Derfor inviterer vi vil et møde for vidensinstitutioner tirsdag den 24. oktober fra 13:30 – 15:30 – online via Teams.
Mødet vil være en hurtig form for fremtidsværksted, hvor vi som deltager byder ind med perspektiver fra vores forskning og øvrige arbejde, og vi bruger Miro til at samle op på centrale temaer.
Vi vil bede dig sende denne invitation videre i din organisation til kolleger, som dette kan være relevant for.
Tilmelding sker gerne før den 17.10, så vi kan forberede mødet godt.
Det andet møde er under planlægning. Her vil vi planlægge 3-4 korte præsentationer fra forskere, som præsenteres for alle efterfulgt af en panel-debat.
DNNK-Fremtidsværksted – kort intro til tankerne bag bestyrelsens nye initiativ: Fremtiden vil vise en række nye klimatilpasningsudfordringer, som vi ikke har svar på i dag.DNNK-Fremtidsværksted er tænkt som ”fritænkerrum” med en holistisk tankegang, hvor fagfolk kan blive inspireret, udfordret og ”se” ind i fremtiden – både ift. udfordringerne men også potentialet for helt nye langsigtede muligheder, som kan blive en del af indsatsen med at skabe et klimatilpasset Danmark. Det er ikke nye tekniske løsninger der er i fokus, men et ønske om at arbejde med et meget mere langsigtet perspektiv. Årtier og måske endda århundreder. DKKN kan herved understøtte den langsigtede samfundsmæssige klimatilpasning, som vil være en konsekvens af klimaforandringerne. |
De bedste hilsner Birgitte Hoffmann og Maj-Britt Quitzau fra AAU.
Har du spørgsmål til indhold og proces, så tag fat i Birgitte Hoffmann, bhof@plan.aau.dk