Mange internationale besøgende kommer til Danmark i de tidlige sommermåneder, som de sidste år har været højsæson for besøgstjenesten, der med stor succes har været drevet af CALL Copenhagen siden 2017, og nu også er en del af DNNKs mange aktiviteter.
På grund af Corona ser denne sommer dog meget anderledes ud, og besøgstjenesten og dens partnere har været nødt til at finde kreative løsninger for at gennemføre allerede planlagte delegationsbesøg, workshops og temadage. I stedet for at tage på ture med bus, cykel eller til fods, tilbringer vi en masse tid foran vores skærme i adskillige online webinarer, hvor vi præsenterer danske klimatilpasningsløsninger og diskuterer aktuelle problemer med vores udenlandske besøgende.
Besøgstjenesten samarbejder med en række eksterne partnere fra ind- og udland.
The Trade Council (Udenrigsministeriets Eksportråd) er udenrigsministeriets initiativ til at hjælpe danske virksomheder med at få succes på eksportmarkederne. I tæt samarbejde med danske ambassader over hele verden arrangerer Eksportrådet delegationsbesøg med fokus på danske eksportindustrier. I løbet af det sidste års tid har vi sammen med ambassaden i Stockholm arrangeret besøg af svenske kommuner og forsyningsselskaber, hvor de seneste delegationer fra Skåne, Göteborg og Enköping har oplevet et nyt format, da deres planlagte rundvisninger og workshops blev flyttet online. Det har også fungeret, men vi glæder os til at byde delegationerne velkommen igen, når en on-site ture atter er mulige.
– I samarbejde med Isle Utilities deltager DNNK på vegne af danske aktører inden for klimatilpasning i et nyt format, som kaldes ‘UR TAG’. Forkortelsen står for ‘Urban Resilience Technology Approval Group’. Formatet består af tre til fire møder om året, hvor vandforsyninger og kommuner fra hele Europa mødes for at lære mere om løsninger for fremtidens klimasikrede byer. Det er normalt fysiske konferencer, som medlemmerne skal rejse til , men den sidste udgave af UR TAG blev afholdt som et webinar. Her præsenterede blandt andre Marina Bergen, professor på Københavns Universitet, “Den Grønne Klimaskærm”. En detaljeret rapport om arrangementet findes snart her.
DNNK er også en del af State of Greens (SoG) ekspertnetværk. Vi samarbejder regelmæssigt med SoG om for eksempel at facilitere “high-level” delegationer med interesse for danske klimatilpasningsløsninger.
Sidst men ikke mindst håndterer vi typisk også ad hoc et stort antal anmodninger fra udenlandske kommuner, forsyningsselskaber, statslige institutioner og studerende, som gerne vil lære noget om klimatilpasning. Men der vil sandsynligvis være langt færre af disse spontane besøgende i år.
Hvis du arbejder med et interessant projekt eller har noget særligt, som bør være en del af vores besøgsprogram, så kontakt Alexander på mail ahau@hofor.dk, der koordinerer DNNKs besøgstjeneste.