Danmark er et fladt land, omgivet af vand. Vi har en lang kyststrækning, og mange små og store vandløb og søer. Klimaforandringerne, og de afledte effekter med hyppigere, og mere intensiv regn, skybrud, stigende grundvandsstand, stormflod, og havvandsstigninger betyder, at Danmarks skal klimatilpasses for meget store summer. Vi har allerede været i gang i 10 år, og vi er godt på vej, men vi er ikke i mål. Klimatilpasningen kan potentielt være med til at forme Danmark, både i byer og på land. Vi vil på webinaret få erfaringer fra et stort projekt i vandoplandet til Gudenåen, hvor de involverede parter i vandoplandet, i fællesskab, forbereder sig på at kunne håndtere de fremtidige vandudfordringer. Herefter vil vi få en status over hvor forskningen står i dag, i forhold til at klimatilpasse gennem arealforvaltning, “landfornyelse” og vandparkering, samt en drøftelse af, hvordan vi kan anvende disse begreber og værktøjer i vores fremadrettede arbejde.
Vi vil med dette fjerde og sidste Webinar i DNNKs God Morgen Serie, i fortsættelse af de tre første webinarer – Webinar 01 om Grundvand, Webinar 02 om Tørke, og Webinar 03 om Kyster – forsøge at binde en knude på den røde tråd, og starte en debat om hvorvidt der er behov for et nyt fokus i vores klimatilpasningsindsats.
På webinaret vil der være tre interaktive inspirationsoplæg fra:
- Henrik Vest Sørensen, Chefkonsulent på C2C CC, der vil fortælle om udarbejdelsen af en helhedsplan for Gudenå
- Ole Fryd, KU, der vil redegøre for seneste forskning med relation til landskabsbaseret klimatilpasning, fysisk planlægning, jordfordeling, landfornyelse og vandparkering.
- Jens Rønnow Lønholdt, LYCEUM / Bestyrelsesmedlem DNNK, der vil give oplæg til et nyt planlægningsparadigma om “vandskabsplanlægning”
Se webinaret her >