DNNK-Masterclass om klimamodeller – Klimaatlas, regndata og stormfloder, både nu og i fremtiden v. DMI

Denne DNNK-Masterclass afholdes i samarbejde med Danmarks Meteorologiske Institut. Masterclass er et kursusforløb, der afholdes af vores medlemmer fra Vidensinstitutionerne. Målet er at formidle den nyeste viden om klimatilpasning direkte til vores medlemmer. 19. november 2024, kl. 13:00-14:30 Fra globale klimamodeller til Klimaatlas Introduktion til nedskaleringsprocesser fra globale til regionale klimamodeller, og dertil hvad det…

Details

Ny rapport ”Når stormfloden rammer” tegner et billede af konsekvenserne for Danmark og danskerne.

Ny rapport ”Når stormfloden rammer” tegner et billede af konsekvenserne for Danmark og danskerne. Rapporten er udarbejdet af DTU og forskernetværket Navigating 360, og afdækker de fremtidige konsekvenser af stigende havvand. Beregningerne fokuserer på udvalgte bysamfund og dokumenterer dramatiske konsekvenser – såvel menneskeligt, socialt som økonomisk. De bekræfter dermed også, at Oktoberstormen 2023 for præcist…

Details

Strategisk planlægning af fremtidens klimatilpasning af byerne – planer og perspektiver fra kommuner og forsyninger

Vi har sammensat et inspirerende program med fokus på fremtiden, og du vil bl.a. få indsigt i  HOFOR’s 50-årsstrategi og ikke mindst det igangværende arbejde med  at stormflodssikre København. Du vil blive introduceret til konkrete procesværktøjer og planlægningsmetoder, udviklet for at navigere de komplekse og flerdimensionelle problemstillinger vi står overfor. Vi står over for enorme…

Details

Nuancer i kvælstofdebatten

Klimaforandringerne giver øget regn, og det betyder øget udvaskning af kvælstof fra både by og land. I denne episode af Vandkanten kan du høre Karen Timmermann, Professor ved DTU Aqua, fortælle om sammenhængen mellem kvælstofudledninger og iltsvind, og alle de nuancer som vi skal huske at have for øje i kvælstofdebatten. Ditte Marie Reinholdt Jensen,…

Details

Ellen Margrethe Basse: Klimatilpasningslovgivning, -strategier og -handlingsplaner på EU og nationalt niveau

Vi har helt ekstraordinært fået lov lægge to artikler på DNNK’s hjemmeside. Artiklerne sætter fokus på klimatilpasningslovgivning på såvel EU som på nationalt plan. Artiklerne er skrevet af professor emerita Ellen Margrethe Basse, Juridisk Institut, BSS, Aarhus Universitet. Artiklerne er udgivet af DJØF forlag i tidsskrift for Miljø, Klima og Energi.   Tak til Ellen…

Details

DNNK værter søges – må vi købe lidt af din tid?

DNNK søger flere netværksmedarbejdere til planlægning og gennemførelse af webinarer, workshops og seminarer for og sammen med vores medlemmer. Fokus er udelukkende på klimatilpasning og vand. Dette er ikke et jobopslag! Du fortsætter i dit nuværende job, og bruger en lille del af din arbejdstid på DNNK – og vi kompenserer din arbejdsgiver økonomisk. Vi er organiseret…

Details

What are our cities worth?

Sign up for this extraordinary event: Greater Copenhagen organizes a Danish-Swedish summit on Sustainable Financing for Climate Change Adaptation 5 December 2024 from 11:30 to 6 December at 13.00 2024 at DTU – Technical University of Denmark in Lyngby, near Copenhagen Participants from the Nordic region, as well as European and global stakeholders, will gather for…

Details

HOFOR hvidbog

2023 var det vådeste år nogensinde målt i Danmark. Faktisk har de sidste 25 år budt på våde nedbørsrekorder på stribe. Voldsom regn, oversvømmelser fra kloakker og vandløb, truende grundvandsstigninger og flere store stormflodshændelser. Klimaforandringerne er her allerede. Det er dyrt at klimasikre, men dyrere at lade være. Derfor skal der investeres i at sikre…

Details

Intro til DNNK

Intro til DNNK Lær om Det Nationale Netværk for Klimatilpasning på 90 sekunder! DNNK samler aktører fra hele landet for at tackle klimaforandringerne gennem samarbejde og innovation. Bliv en del af netværket, og vær med til at klimatilpasse Danmark.

Details